Wat betekenen de kleuren en aantallen rozen? 🌹

Welke kleur rozen je ook krijgt of weggeeft? Rozen zijn altijd een mooi gebaar. Maar wist je dat de verschillende kleuren ook allemaal een eigen betekenis hebben? En niet alleen de kleuren, maar ook het aantal rozen dat je geeft of krijgt heeft een betekenis. Wij leggen het je uit.

Verschillende kleuren, verschillende betekenissen

Een roos is een roos zul je denken. Maar niets is minder waar! Elke kleur roos heeft een betekenis. Leuk om te weten, maar vooral ook handig wanneer je rozen gaat bestellen en versturen. Zoveel verschillende kleuren, met allemaal een eigen betekenis. Dat is toch bijzonder!

Witte rozen

Wit is eigenlijk geen kleur, maar witte rozen staan symbool voor puurheid, zuiverheid en verlegenheid. Witte rozen zie je vaak op bruiloften als bruidsboeket en corsages. Maar witte rozen worden ook wel in rouwboeketten gebruikt.

Rode rozen

Zoals je wellicht al wist staan de rode rozen symbool voor liefde en romantiek. Maar ook vriendschap, respect en trouw staan symbool voor de rode roos. Net zoals schoonheid en perfectie. Van wie wil jij graag een boeket rode rozen ontvangen? Of wie wil jij verrassen?

Bordeaux rode rozen

Deze rozen zijn prachtig dieprood van kleur en staan symbool voor rouw en verdriet. Hierdoor worden deze rozen veel gebruikt voor begrafenissen.

Roze rozen

Roze rozen zijn meestal in verschillende tinten verkrijgbaar. De licht roze rozen staan door de kleur voor zacht en lief. Dit brengt ons gelijk bij de betekenis van bewondering, dankbaarheid en geluk. De donkere tint roze staat voor dankbaarheid.

Gele rozen

Een boeket gele rozen staat voor vrolijkheid en energie en bezorgen je bovendien een echt voorjaarsgevoel. Het is de perfecte bloem om iemand beterschap te wensen, om iemand op te vrolijken of om een goede vriendschap te vieren.

Oranje rozen

Een boeket oranje rozen geeft je direct een warm gevoel. Ze zeggen ook wel dat oranje rozen staan voor passie, gezelligheid en verlangen. Daarnaast zorgen ze voor de nodige vreugde en blijdschap.

Blauwe rozen

Je ziet ze niet zo veel, blauwe rozen. Blauwe rozen zijn mysterieus en spannend. Dus als je van iemand een bos blauwe rozen krijgt, verklaart diegene je waarschijnlijk de liefde. Ben jij gek op iemand en wil je diegene verrassen? Geef een blauwe bos rozen cadeau.

Zalm/perzik rozen

Deze kleur is een teken van dankbaarheid en waardering. Ideaal om iemand mee te bedanken of om je waardering uit te spreken naar iemand. Dat is altijd een goed idee!

Aantal rozen die je geeft of krijgt hebben een betekenis

Niet alleen de kleuren hebben een betekenis. Ook de aantallen rozen die je krijgt of geeft als cadeau hebben een betekenis. We sommen ze voor je op.

1 roos: Krijg je één rode roos, dan weet je dat diegene nog steeds van je houdt. Weggeven kan natuurlijk ook. Krijg je één roos in een andere kleur? Dan mag je het zien als bedankje.

2 rozen: Twee rozen betekenen wederzijdse liefde. Dit wordt vaak gebruikt bij een huwelijksaanzoek.

3 rozen: Drie rozen worden vaak gegeven bij een jubileum. 

5 rozen: Een boeketje met vijf rozen betekent dat je heel veel van iemand houdt of iemand van jou natuurlijk.

6 rozen: Met zes rozen laat je weten dat je stapelverliefd bent.

7 rozen: Zeven rozen laten je weten dat je gek bent op iemand en dat je graag voor altijd samen wilt blijven. 

10 rozen: Tien rozen staan voor perfectie. Wie of wat vind jij perfect?

12 rozen: Met twaalf rozen kun je een aanzoek doen (net als met twee rozen) of iemand bedanken. 

13 rozen: Heb je dertien rozen ontvangen zonder afzender? Dat kan kloppen, want dan heb je een geheime minnaar of minnares.

15 rozen: Het spijt me, vergeef me… Met dit aantal zeg je sorry.

24 rozen: Helemaal hoteldebotel van iemand? Geef vierentwintig rozen. Hiermee zeg je dat je elke dag aan diegene denkt.  

25 rozen: Met vijfentwintig rozen feliciteer je iemand met zijn of haar verjaardag, diploma of andere prestatie. 

40 rozen: Met veertig rozen spreek je uit dat de liefde die je voelt oprecht is.

50 rozen: Wanneer je een bos met vijftig rozen krijgt, betekent dit onvoorwaardelijke liefde.

99 of 100 rode rozen: Negenennegentig of honderd rode rozen laten weten dat hij of zij de ware voor jou is. 

365 rozen: Het grootste boeket rozen van maar liefst driehonderdvijfenzestig rozen, betekent elke dag van het jaar liefde voor jou of van jou.

Boeketten met rozen bestellen

Heb je na het lezen van dit artikel zin om iemand in het zonnetje te zetten, beterschap te wensen, de liefde te verklaren of om sorry te zeggen? Twijfel geen moment en bestel een boeket met rozen en geef een waardevolle betekenis. Bloemen zeggen zoveel meer dan woorden!

Zelf rozen drogen

Wil je een keertje zelf kijken hoe je rozen kunt drogen? Klik hier en lees de blog over rozen drogen. Hierin leggen we precies uit hoe je langer van jouw prachtige rozen boeket kan genieten.